Temaet for SommerOase 2021 var Kraften i det lave. De tre præster Daniel Hougaard, Christoffer Højlund og Lars Meilandt Hansen gav temaet et bibelsk tvist gennem Paulus' andet korintherbrev. 

Dag 1: Triumftoget

Spørgsmål til refleksion og samtale:

 1. Paulus har en vild historie, som både drager og fascinerer. Er der noget i fortællingen om den ild, der har brændt i Paulus fra hans ungdom, som fascinerer og/eller udfordrer dig?
 2. Paulus formaner korinterne stærkt til at tage afstand fra superapostlene og deres budskab. I DanskOase sætter vi stor ære i tværkirkelighed, men er der en grænse? Hvis der er sådan en grænse, hvor går den og hvordan skal man navigere efter den?
 3. Prøv at bruge lidt tid på at tænke godt efter her – hvordan reagerer du rationelt, følelsesmæssigt, kropsligt når du hører, hvordan Paulus fortæller om Jesus, og det liv vi kaldes til at leve?  

Dag 2: Skatten

Spørgsmål til refleksion og samtale:

 1. Paulus kan tale om evangeliet, Skatten, som én stor ting og som mange, konkrete ting med aktuel betydning i hans liv. Hvis du skulle beskrive evangeliet kort, hvordan lyder det så? Hvordan vil du beskrive de konkrete betydninger af evangeliet i dit liv? 
 2. Vores tro og liv er formet af det evangelium, vi har fundet. Nogle gange er det evangelium, vi har modtaget måske mangelfuldt, halvt eller skævt. Det får stor betydning for det liv, der følger. Hvordan ser det evangelie, du har fundet ud og hvordan former det dit liv?
 3. Det virker som om Skatten er det vigtigste i Paulus’ liv. Det virker som om Skatten er den perle, som må koste alt. Som om den er mere værdifuld end selve livet. Hvad gør det ved dig at mærke det hos Paulus? 

Dag 3: Lerkarret

Spørgsmål til refleksion og samtale:

 1. Hvilken svaghed/magtesløshed fylder noget i dit liv? Hvis du kan få øje på hvad det er, så skriv det måske ned til dig selv. Og del så meget eller så lidt du har lyst til med de andre. 
 2. Er der styrker eller svagheder du får lyst til at overgive til Gud efter dagens bibeltime? Hvordan kunne dine styrker/svagheder blive et mødested med Jesus for dig?
 3. Læs 2 kor 4,6-7 igen. Overvej: Vil vi være med på Guds mission, på Guds måde?
  Skatten er fantastisk, men vi har den i lerkar, hvilke følelser eller tanker starter det hos dig?