Hvad er SommerOase? 

På SommerOase samles mennesker fra hele landet til en uges kristen festival med masser af aktiviteter. Her er der både campingliv, musik, foredrag, fællessamlinger, bøn, børne-aktiviteter og meget mere. Fokus er fællesskab med Gud og mennesker.

Konferencens navn: SommerOase 2023

Dato: Uge 29, 15.-22. juli 2023

Sted: Ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i Horsens.

Arrangør: DanskOase og Børne- og UngdomsOase.

DanskOase er en kirkelig netværksorganisation med samme trosgrundlag som folkekirken. Vi arbejder for at se levende fællesskaber, hvor mennesker kan møde Gud, rundt om i hele vores land. Det gør vi ved at arrangere inspirerende konferencer, opbygge kirkelige netværk og ved at tilbyde og synliggøre relevante ressourcer.

Festivalens tema for 2023: Sammen - enhed i Kristus

Deltagerantal: Ca. 6.000 (partout og dagsgæster).

Pladsens areal: Ca. 30 hektar.

Overnatning: Mere end 1.100 campingvogne og telte på pladsen samt over 200 sengepladser på værelser.

Program: Over 7 dage består festivalprogrammet af mere end 300 individuelle events.

Deltagere: SommerOase er for alle! Deltagerne kommer fra hele Danmark. Mange deltagere har kirkelig baggrund, og en stor del er tilknyttet medlemsmenigheder i DanskOase. I løbet af ugen kommer der desuden mange gæster både med og uden kirkelig baggrund.

Frivillige: SommerOase bygger i høj grad på samskabelse med organisationer, partnere og især frivillige kræfter, og der er mere end 500 frivillige i gang i løbet af ugen samt ca. 150 frivillige som hjælper på "WorkCamp" i ugen op til SommerOase med at stable det hele på benene.

Aldersopdelte spor

StoreTelt er primært for voksne, og nogle gange i løbet af ugen samles flere spor i StoreTelt samtidig. Her er plads til 2.000 mennesker.

TuneUp er for 17-24-årige og har ca. 500 deltagere

TeenTrack er for 7.-10. klasses-elever og har ca. 325 deltagere

BeTween er for 3.-6. kl og har ca. 375 deltagere             

BørneOase er for 4-årige til og med 2. kl og har ca. 400 deltagere

MiniOase er for 3-4-årige og har ca. 150 deltagere

PixiOase er for 0-2-årige og har ca. 150 deltagere

SommerOases historie

I 2017 holdt DanskOase for første gang SommerOase i Horsens. De foregående 15 år har festivalen holdt til i Odder på Rudehøj Efterskole.

Før det var der i Aalborg en mindre festival i stil med SommerOase igennem en årrække. Desuden var der sommerstævner over en weekend rundt omkring i landet under navnet SommerOase. SommerOase-stævnet afholdtes sidste gang i 1999, hvorefter det blev lagt sammen med festivalen i Aalborg. Denne afholdtes sidste gang i 2001, hvorefter festivalen overgik til SommerOase i Odder, som afholdt den første festival i 2002 med ca. 1.000 deltagere. 

I 2020 og 2021 kunne den store festival i Horsens ikke afvikles grundet corona-restriktioner. I stedet udvikledes et hybridformat med en masse online og livestream udsendelser og et væld af mindre lokale og regionale samlinger for børn, unge og voksne.

I 2022 var SommerOase igen tilbage i sin oprindelige form i Horsens.

 

Festivalledelse

SommerOase ledes fra festivalsekretariatet som er sammensat på tværs af DanskOase og Børne- og UngdomsOase og mange dedikerede frivillige teamledere og kernefrivillige bidrager til planlægningen året rundt.

Konferencechef i DanskOase
Steen Blay Steiner, steen@danskoase.dk