Hvad er SommerOase?
 

På SommerOase samles mennesker fra hele landet til en uges kristen festival med masser af aktiviteter. Her er der både campingliv, musik, foredrag, fællessamlinger, bøn, børne-aktiviteter og meget mere. Fokus er fællesskab med Gud og mennesker.

Konferencens navn: SommerOase 2019

Dato: 13.-20. juli 2019

Sted: Ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i Horsens.

Arrangør: DanskOase og Børne- og UngdomsOase.

DanskOase er en kirkelig netværksorganisation med samme trosgrundlag som folkekirken. Vi arbejder for at se levende fællesskaber, hvor mennesker kan møde Gud, rundt om i hele vores land. Det gør vi ved at arrangere inspirerende konferencer, opbygge kirkelige netværk og ved at tilbyde og synliggøre relevante ressourcer.  

Festivalens tema for 2019: Kraften fra det høje 

Deltagerantal: Ca. 6.000 (inkl. gæsterne i løbet af ugen)

Pladsens areal: Ca. 25 hektar

Deltagere: Deltagerne kommer fra hele Danmark. Langt den største del af deltagerne har kirkelig baggrund, og en stor del er tilknyttet medlemsmenigheder i DanskOase. I løbet af ugen kommer der mange gæster med ikke-kirkelig baggrund, særligt torsdag hvor der er gratis gæstedag.

Frivillige: SommerOase bygger i høj grad på frivillige kræfter, og der er i alt ca. 800 frivillige i gang i løbet af ugen samt knap 200 frivillige som hjælper på "WorkCamp" i ugen op til SommerOase med at stable det hele på benene.

Aldersopdelte spor

StoreTelt er primært for voksne, og nogle gange i løbet af ugen samles flere spor i StoreTelt samtidig. Der er plads til ca. 3000 mennesker.

TuneUp er for 17-22-årige og har ca. 350 deltagere

TeenTrack er for 7.-10. klasses-elever og har ca. 275 deltagere

BeTween er for 3.-6. kl og har ca. 350 deltagere             

BørneOase er for 4-årige til og med 2. kl og har ca. 425 deltagere

MiniOase er for 3-4-årige og har ca. 150 deltagere

PixiOase er for 0-2-årige og har ca. 175 deltagere

SommerOases historie

I 2017 holdt DanskOase for første gang SommerOase i Horsens. De sidste 15 år har festivalen holdt til i Odder på Rudehøj Efterskole.

Før det var der i Aalborg en mindre festival i stil med SommerOase igennem en årrække. Desuden var der sommerstævner over en weekend rundt omkring i landet under navnet SommerOase. SommerOase-stævnet afholdtes sidste gang i 1999, hvorefter det blev lagt sammen med festivalen i Aalborg. Denne afholdtes sidste gang i 2001, hvorefter festivalen overgik til SommerOase i Odder, som afholdt den første festival i 2002 med ca. 1.000 deltagere. 

Konferenceledere:
Ruben Dalsgaard, generalsekretær i DanskOase
Anika Follmann, landsleder i Børne- og UngdomsOase

Læs mere på danskoase.dk og buo.dk